Ronja TurizemRonja Turizem
Ste pozabili geslo?

Rafting na Tari in živahno Sarajevo

Ste za adrenalinski in gurmanski odklop z raftingom na Tari in že dolgo niste
doživeli utripa živahnega vrveža Sarajeva ?

PRED VAMI JE POPOLN PROGRAM , KI ZDRUŽUJE OGLED ZGODOVINSKIH ZANIMIVOSTI , BOGATO KULINARIČNO RAZVAJANJE IN ADRENALINSKI ODKLOP V OAZI NEOKRJENE NARAVE !

 

  • Rafting na Tari
  • Polni penzion z vključeno pijačo ob večerji
  • Ogled Sarajeva s postankom na Baščaršiji

Potovanje

1.DAN : SLOVENIJA – TARA

Odhod avtobusa v nočnih urah. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda proti RC Drina-Tara. Prihod v kamp, kjer bomo dan začeli z odličnim domačim zajtrkom. Domači pršut,vroči uštipci s kajmakom  in  tople pogače izpod peke so samo nekatere od jedi, ki si jih boste privoščili pred adrenalinskim nadaljevanjem.Namestitev po bungalovih .  Sledi prevoz s terenskimi vozili v Črno Goro, do začetne točke raftinga v Brštanovici, kjer se bomo  najprej spoznali s tehnikami veslanja, nato pa sledi spust , po najatraktivnejših delih reke Tare in njenega kanjona, mimo slapov in divjih pritokov. Vmesni postanki za kopanje in fotografiranje. Veslanje poteka skozi zeleno oazo med Brštenovački buk do Manitih vrela, ki je  še eden od draguljev v kanjonu (  slapovi, ki se z velikim hrupom spuščajo v Taro z višine 20m)  Uzlup, je mesto kjer je bil nekoč jez, kjer so se zaustavljala debla in od tu so jih odvažali  naprej po reki vse do Foće. Danes se so vidni le še ostanki jezu, ki je bil porušen v veliki poplavi. Po srečanju s Pivo bomo po Drini veslali še par kilometrov do našega kampa in po cca 3,5 urah in približno 25 km adrenalina v neokrnjeni naravi prispeli v rafting center, kjer nas že čaka pripravljeno kosilo  domačih specialit  izpod peke .  Prosto za počitek, sprehode ali rekreacijo. V centru so lepo urejeni tereni za mali nogomet ,  odbojko , narava  vabi na sprehode ob reki , privoščimo pa si lahko tudi vožnjo z štirikolesniki .  Gurmanska večerja izpod peke  z vključeno pijačo ter nepozabno druženje ob ognju živo glasbo in zabavo .

ali JEEP SAFARI (namesto raftinga po Tari)

Po zajtrku udeležba na jeep safariju z obiskom narodnega parka Sutjeska: z Dragoš sedla je lep razgled na še edini evropski pragozd Perućica in na 80 m visok slap Skakavac; dvignili se bomo visoko pod Maglič – navišji vrh BIH, na planino Prijevor in uživali ob pogledu na veličastno Zelen goro. Kosilo ob reki Sutjeski bo nekaj posebnega: poskusili boste različne specialitete, značilne za to področje in pripravljene na licu mesta iz svežih sestavin iz okolice kanjona reke Tare.Postanek pri spomeniku na Tjentištu in pri največjem bazenu na prostem na Balkanu, kjer se boste lahko po želji tudi osvežili.

2. DAN : SARAJEVO – SLOVENIJA

Še  zadnji odličen gurmanski zajtrk in slovo. Vožnja proti Sarajevu, kjer se bomo zapeljali mimo zgradb dvojčkov Momo in Uzeir do Viječnice, nekdanje mestne hiše in najlepšega objekta iz avstro – ogrskega obdobja.  Postanek    na sloviti Baščaršiji, ki je  glavni mestni trg in srce starega Sarajeva,  kjer  si bomo po  kratkem sprehodu privoščilli nekaj prostega časa za obisk odličnih čevabdžinic in burekdžinicSlovo do Sarajeva z povratkom proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Informacije

CENA: 179€ / osebo

TERMINI ODHODOV: 10.-12.5.2019 in 17.-19.5.2019

VSTOPNA MESTA : 

  • Ljubljana
  • Celje
  • Maribor

Povpraševanje

Za rezervacijo aranžmaja po Tuš klub ceni vpišite 13-mestno številko Tuš klub kartice, s katero ste v Tušu med 4. 3. in 5. 5. 2019 opravili nakup nad 30 € in pridobili ugodnosti koriščenja potovanja po Tuš klub cenah.

Polja označena z * so obvezna